Notater |
- Erik blev født 18-02-1930 i København. Senere flyttede hans forældre tilbage til Viborg, og i 1935 igen tilbage til København. På grund af moderens tuberkulose sygdom, kom Erik og hans bror Poul på Snedkersten Børne og Søskendehjem, først som aflastning men senere permanent. Fra 1938 til 1949 boede Erik på Nyborg Børnehjem og han blev samtidig udlært som møbelsnedker i Nyborg.
I 1950-51 var Erik inde som soldat i Karup. Her mødte han Inga ved et bal i Herning. Inga var på besøg hos en venindes forældre i Herning og sammen var de til bal i Herning hvor Erik også var.
Efter sin soldatertid, der sluttede i efteråret 1951, flyttede Erik til København og boede hos sin far. Erik blev forlovet med Inga nytårsaften 1951, og ca 2 måneder efter flyttede Inga over til Erik. De boede den første tid hos Eriks far, men flyttede i løbet af 1952 på pensionat i Kastrup. Under sin tid i København arbejdede Erik som møbelsnedker. Erik og Inga blev gift 22-07-1952 hjemme hos Ingas forældre i Hedensted kirke, men de fortsatte deres virke i København som henholdsvis møbelsnedker og syerske.
I 1954 flyttede parret til Horsensvej 5 i Hedensted, hvor de boede i kælderen. Her fik de både John og Bo. I Hedensted arbejdede Erik som møbelsnedker på Løvigs Møbelfabrik. I 1959 havde de bygget hus på Hedebogade i Hedensted, hvor de boede et par år. Erik var dog meget interesseret i det socialpædagogiske arbejde, og i 1961 fik Erik arbejde på Godhavn i Tisvilde - et drengehjem for adfærdsvanskelige drenge, dels som møbelsnedker på Godhavns møbelsnedkeri, som uddannede Godhavns drenge til møbelsnedkere, og dels som pædagog. De købte hus på Sct. Helenevej 1 (nu nr. 25), hvor Ann blev født i 1962. Pædagog arbejdet blev en større og større del af Eriks arbejde, og i 1968-69 gennemførte Erik socialpædagog seminariet på Fuglebjerg Seminarium på Sjælland.
Kort efter færdiggørelse af pædagogudanelsen søgte Erik nye udfordringer, og blev i 1969 ansat som afdelingsleder på Pallisbjerg Drengehjem - hjem for adfærdsvanskelige og kriminelle unge - i Staby i Vestjylland, hvorfor familien flyttede hertil. Den første tid var der i forbindelse med jobbet bopælspligt på Pallisbjerg, men senere, da denne bopælspligt blev ophævet, købte Erik og Inga hus på Selbjergvej 3 i Staby.
I maj 1984 solgte de huset på Selbjergvej og flyttede ind til Ulfborg på Bramsvej 12.
Erik gik grundet en arbejdsskade, der senere udløste en erstatning, først en tid på sygeløn og derefter på tidlig pension i 1984.
I 1992 fik Erik konstateret prostata cancer som også spredte sig til knoglekræft. Han døde som følge af sygdommen 13-08-1994.
Følgende nekrolog og mindeord blev indrykket i Ringkøbing Amts Dagblad og Holstebro Dagblad 17-08-2010:
Dødsfald i Ulfborg
Erik Rejmert Sørensen, Bramsvej 12, Ulfborg, er død efter længere tids sygdom, 64 år.
Erik Sørensen og hans hustru Inga kom til Vestjylland fra Tisvildeleje på Sjælland, fordi han skulle tiltræde en stilling som pædagog på Pallisbjerg. Her arbejdede han en menneskealder, indtil en arbejdsskade tvang ham til at holde op.
Forinden var ægteparret flyttet til Bramsvej i Ulfborg, og her arbejdede han med træ i sit værksted. Erik Sørensen var nemlig også udlært møbelsnedker, og han lavede forskellige ting til glæde for naboer og venner.
For 1½ års tid siden blev han ramt af alvorlig Sygdom, men han gav ikke op. I stedet begyndte han at lave perlearbejde og slibe rav. Trods stærke smerter og svigtende helbred, tog han sin skæbne med beundringsværdig ro og mistede ikke livsmodet.
Erik Sørensens sociale indstilling og engagement gav sig også udtryk i et mangeårigt medlemsskab af Socialdemokratiet, og han var i bestyrelsen for Socialdemokratiet i Ulfborg-Vemb, hvor han bestred kassererposten så længe, hans helbred slog til.
Erik Rejmert Sørensen efterlader sig hustru og børn.
Mindeord
Ved Erik R. Sørensens død 13. august har vi her på Bramsvej i Ulfborg mistet en god ven og nabo.
Erik var udlært møbelsnedker og socialpædagog. Han kom til Vestjylland fra Tisvildeleje på Sjælland. Han og hustruen, Inga, købte bus og bosatte sig i Staby, han fik ansættelse som pædagog på Pallisbjerg. Der var han i mange år, indtil en arbejdsskade tvang ham til at holde op. Forinden havde de solgt huset i Staby og var flyttet til Bramsvej i Ulfborg.
Her lærte vi naboer Erik at kende som en god og hjælpsom mand.
Arbejdet med træ blev ved med at have hans interesse, og i sit værksted i kælderen lavede han forskellige ting til glæde for venner og naboer.
For ca. 1½ år siden blev Erik R. Sørensen ramt af alvorlig sygdom, der tærede på kræfterne. I stedet for at give op satsede han på en anden hobby. Det blev perlearbejde og ravslibning. Der står mange smukke ting rundt omkring til minde om hans virke. Trods store smerter og svigtende helbred tog Erik sin skæbne med beundringsværdig ro og livsmod.
Vi tror, hans motto var at få noget positivt ud af hver dag.
Du vil blive savnet ikke mindst som den gode familiefar, du var.
Ære være dit minde.
Naboer på Bramsvej i Ulfborg.
Mindeord
Med Erik R. Sørensens død 13. august har Socialdemokratiet mistet et mangeårigt medlem efter lang tids sygdom.
Med Erik Sørensens bortgang har vi i partiet mistet en af de gamle støtter. Erik var i mange år også valgt til bestyrelsen og bestred kassererarbejdet i flere år, inden hans sygdom blev så slem, at han bad sig fritaget for arbejdet.
Erik havde stor social indsigt og forståelse. Gennem sit arbejde som socialpædagog, hvor han arbejdede på institutionen Pallisbjerg i næsten en menneskealder, var Erik vant til at omgås mange mennesker og især unge mennesker.
Dette arbejde og hans sociale indstilling prægede Erik gennem hele hans liv og gerning.
I Socialdemokratiet nød vi godt af hans sociale indstilling i hans bestyrelsesarbejde. Ved Eriks død går vore tanker til familien i denne svære stund.
Med Eriks bortgang har vi mistet en stor personlighed og et agtværdigt medlem af partiet.
Ære være Eriks minde.
Inge M. Jensen, Staby.
Formand for Socialdemokratiet i Ulfborg-Vemb.
|